Bulgur Pilavı

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    MALZEMELER

    * 2 su bardağı bulgur
    * 2.5 su bardağı su, tuz
    * 4 çorba kaşığı tereyağı
    * 2 adet soğan, 2 domates
    * 150 gr kıyma, 4 sivri biber

    HAZIRLANIŞI

    Soğanı soyup ince ince kıyın, tereyağı ile birlikte hafif kavurun. Kıymayı ilave edip birlikte biraz daha kavurun. Daha sonra ince kıyılmış veya rendelenmiş domates, ince kıyılmış taze biber, tuz ve suyu ekleyip pişirin. Temizlenmiş, yıkanmış ve süzülmüş bulguru katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş