Çikolatalı bisküvi

'Tatlılar, Kekler, Kurabiyeler, Pastalar' forumunda Rose tarafından 14 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    1.5 Su Bardağı Un
    175 gr. Margarin
    1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
    2 Yumurta Sarısı
    1 Çay Kaşığı Vanilya
    2 Çorba Kaşığı Kakao

    HAZIRLANIŞI :
    Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.
    Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin.
    Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp soğuduktan sonra servis yapın.
    Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.
     

Bu Sayfayı Paylaş