Güveç pilavı

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    125 gr tereyağı
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    6 adet mantar
    1 çorba kaşığı salça
    1 adet kesme şeker
    1 adet defne yaprağı
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 çay bardağı bezelye
    1/2 demet dereotu
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    HAZIRLANIŞI :
    Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın.
    1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın.
    Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
     

Bu Sayfayı Paylaş