Mantarlı pilav

'Pilavlar' forumunda Rose tarafından 13 Haz 2008 tarihinde açılan konu

  1. Rose

    Rose Guest

    Malzemeler:
    1 Adet Soğan
    1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
    100 gr. Pirinç (1/2 su bardağı)
    400 gr. Mantar
    1+1/2 Su Bardağı Et Suyu
    2 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
    Kıyılmiş Maydanoz

    HAZIRLANIŞI :
    Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.
    Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.
    Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş